Besøg i Københavns Tivoli - julen 2005

Jann skulle til møde i Dansk Journalistforbund i København, så familien tog med på tur for at se Tivoli i juleforklædning og for at møde vores gode venner Finn og Charlotte. "Løft engang hvor den er tung" - synger man om pungen i Højt fra træets grønne top. Ingen pung er tung når man forlader Tivoli. Alt koster og der kan købes både dit og dat.
Her har vi været i Tivoli i 5 minutter og Simone har allerede den første pose i hånden. Nina er nødt til at holde fast i hendes arm - for det er dyrt med børn i Tivoli. Heldigvis gav Charlotte os det gode råd at købe et turpas. Så kunne Simone og Ida prøve løs af alle forlystelserne alt det de ville. Og forlystelser er der rigeligt af i Tivoli.
Noget af det flotteste ved at komme i Københavns Tivoli er den stemning der er om aftenen. Her ved juletid er det ufatteligt flot. Alt er pyntet med lys. Selv den store hængepil over søen er fyldt med lys. Hvordan man har båret sig ad med det er en gåde. Bemærk også det store sejlskib i baggrunden.
Tanken var at vi skulle spise med Finn og Charlotte. Men Tivoli en onsdag aften på en helt almindelig hverdag er FYLDT med mennesker. Der var kø ved alle spisesteder Men på Den Røde Pimpernel var der plads. Julie var lidt sur over at der kun var flæskesteg på menuen. Maden var ok, men betjeningen ufattelig langsom - men vi fik snakket :-)
Ida og Simone var på sightseeing i Tivoli mens familierne spiste middag. Her er de oppe i Dæmonen for tiende gang. Danmarks hurtigste ruchebane. Læs alt om den her.

Det gode gamle Pantomimeteater er der stadig. Dog bliver det i dag skæmmet af en grim børneforlystelse der er sat lige foran den flotte trebune. (Kan ikke ses på billedet)

I Tivoli er der en butik som kun sælger bamser. Man lokker børn ind i butikken, som så lokker forældre til at købe en bamse. Bamsen bliver stoppet mens man venter. Efter Simone og Ida havde hoppet på et ben, ønkset juleønsker og stoppet et hjerte ind i bamserne, skulle de børstes og vaskes. Finn og Nina giver gode råd.
Selv Nina fik kløe i sit købegén. Se man kan også købe tøj til bamsen, hatte, T-Shirts, sko, puder og kjoler....... Bagved ser du de computere man bruger til fødselscertifikater???? Klokken er på den forkerte side af 22 og vi må tage afsked med Finn, Charlotte , Michelle, Julie, Kasper, Ida og Tivoli, mens vi nyder et sidste blik ud over Tivolisøen.
Træet på Rådhuspladsen er ikke engang så stort som træet på torvet i Herning - det er sikkert fordi det så vil spærre for Ritt's udsyn fra borgmesterkontoret, inde på rådhuset ? Der er liv på Strøget om dagen og om aftenen, det ved alle. Ved juletid er der nu en helt særlig stemning, ned af den berømte/berygtede handelsgade i hjertet af København.
RETUR