Kredskonkurrence i DCH - 15. april 2007

Det her er så klasseformanden i C-Klassen som byder velkommen til DCH i Nørre Snede, hvor vi skulle kæmpe om de attraktive pladser. Der var 14 deltagere i C-Klassen, hvor Jann og Sascha er placeret. Det er første gang de deltager i denne klasse, så spændingen var stor. Her er det øvelsen "stå" som gav det ventede 10-tal (max).
Her er det øvelsen "sid" som også giv helt som den skulle. Igen blev der uddelt et fortjent 10 tal til teamet. Øvelsen "lineføring" er straks meget vanskeligere. Hundens skulder skal være ud for førens knæ, linen skal være slap, Sascha skal følge med uden nogen kommandoer. Stopper føreren skal hunden stoppe af sig selv osv.
Føreren skal huske en indviklet bane i hovedet, samtidig med at kontakten til hunden skal være 100%. En del af øvelsen foregår endda i løb. Dommerne mente at der blev givet en dobbeltkommando ved øvelsens start, og de syntes at Sascha sad skævt ved de to stop der er i øvelsen. Det betød at der blev givet 7,5 point ud af 10 mulige.
Det er spændende at være til konkurrence, også fordi der er tilskuere på til alle øvelser. Det giver lidt "kriller" og ekstra adrenalin i kroppen. Det dejlige ved konkurrencer er også, at man får nogle gode snakke med andre hundeførere.
Så er vi nået frem til dækøvelsen - se hvor flot Sascha ligger. 100% opmærksom på sin fører. Her går det så galt ...... Sascha løber direkte på plads, hvor hun skulle standse lige foran Jann. Det er ALDRIG sket før. Guderne skal vide hvorfor hun pludselig fik den idé. Det trak et point, så der blev uddelt 9 point for øvelsen.
Her kastes apporten, og Sascha er klar til at hente den hjem igen. Dommeren holder skarpt øje med, at alt går som det skal. Det gik næsten som det skulle. Dog havde Sacha "cigarføring". Det vil sige at hun holdt apporten forkert i munden. Det trak 2 point - ØV ØV
Men hun er alligevel DYGTIG - skulle ha' en ordentlig krammer. Her har hun fået kommandoen "tilbage - spring" og er på vej tilbage over springbrættet - det ser flot ud
En hund skal sidde helt lige, og tæt, på sin fører. Det ser jo dejligt ud. Sascha er en skøn hund, med stort potentiale - Selvfølgelig fordi hun har en dygtig hundeføre og en familie der forstår at "opdrage" en hund.
Her venter vi på dagens sværeste øvelse - "rundering" - hvor hunden skal finde en figurent i skoven, sætte sig foran figuranten og give hals (gø). Her er Jann og Sascha kommet frem til øvelsen. Dommeren (med piben) holder øje, mens skriveren fortæller i hvilken retning man skal sende hunden frem.
Manglende rutine gjorde, at Jann gik frem for tidligt mod hunden, men det utrolige skete. Sascha fandt figurenten og gøede og gøede. Det var hele øvelsen værd. Ved den seneste konkurrence i D-Klassen gav hun ikke hals. Jann var stolt som en Pave (forresten på Pavens fødselsdag) da han forlod dommerene med 9 point.
Så var det tid til en pølse og en kælderkold Tuborg. Nina nød også det gode vejr, og fik taget nogle rigtig gode billeder. Forresten blev det til en samlet 6. plads til Jann og Sascha, ud af 14 deltagende i Klassen. Med 117.5 point er der også en oprykning til B-klassen i sigte.
RETUR