Tur til Liseberg i Gøteborg i Sverige den 7. juli 2007

Simone og Emilie Emilie Hedegaard
Simone er klar til at indtage Sverige. Det sammer er Simones dejlige kusine - Emilie.
Emilie og Simone på færgen mellem danmark og sverige Emilie, Nina og Jann
Når nu man skal "kede" sig i 3½ time på en færge, så kan man jo lige så godt ta' nogle billeder af sig selv. Og således gik det til, at Emilie, Nina og Jann blev foreviget i de digitale kredsløb i det medbragte kamera.
Vi kom et minut for sent til færgen, og måtte se biler og folk gå omborde uden os - Heldigvis fin vi en plads 1½ time senere. Der blev tid til at shoppe i Frederikshavn - hvor Jann købte et nyt kamera. Jann havde ondt i sækken, så det var godt med en lille lur på vej op mod Gøteborg.
Hotellet var bestilt over Internettet. Derfor var det ekstra spændende om der overhovedet var booket noget værelse. Det var der skam - et dejligt værelse. Åbenbart syntes personalet også at værelset var skønt. Da vi kom sad der en kineser med benene oppe på bordet og så TV, men en anden sad og sked på toilettet?
Mens de skynsomt forlod værelset med røde ører, kunne vi "nyde" udsigten fra vores vindue. Vi tog en taxi ud til Liseberg - det kostede 200 kr. - turpas kostede 310 kr. pr. næse mens indgangen var betalt via Stena Line. Så inden den første forlystelse var prøvet, havde vi betalt 1.200 kr.
Hvad betyder penge når man er i nordens største tivoli. Nu skulle der bare leges og afprøves til den store guldmedalje. Simone, Emilie og Jann skulle bare op i rutchebanen med det samme.
Den her er VILD - Man starter fra 0 til 80 km/t på bare 2 sekunder. Det er fuldstændig skørt - og mega sjovt. Straks man er skudt ud af røret foretager man et udvendigt loop. Et langt stykke kører man med hovedet nedad (hold musen over billedet). Se starten på video her. Nina er et tålmodigt menneske - der troligt sidder og venter mens Jann og pigerne leger og prøver den ene ruchebane efter den anden. Det lykkedes dog at få Nina med op i en ruchebane - Se video her.
Alt er bare større i Liseberg - Selv Riverrafting er lang og yderst vådt. Senere prøvede vi også vandruchebanen - hold da op, hvor blev vi våde alle mand - dog især Emilie og Jann. Det her er en skrækkelig anordning. En megahøj gynge, hvor man er næsten 100 m. oppe når den gynger på sit højeste, og det endda med hovedet hængende nedad. Klik på billede og se skrækvideo her.
Gemt oppe ved det høje tårn (som vi også var oppe i) ligger der en 3D biograf. Det var en fantastisk oplevelse. At man kan lave sådan noget går over vores forstand - det kan ikke forklares - det skal ses! Her er vognene til den vildeste ruchebane - En ægte træ-ruchebane, hvor man på et tidspunkt kører lodret ned (70°) . Den kører så hurtigt, at tårerne står ud af øjnene på dig. Se et billede fra turen her.
Det er ved at være sidst på aftenen, og haven er ved at lukke ned. Liseberg er en utrolig smuk have. Her er Simone fotograferet ved vandbassinet med ild i.
Emilie er fotograferet samme sted. På hæderspladsen er der håndaftryk af mange berømtheder. bl. Michael Jacsson, Whitney Heuston, Tina Turner og mange mange flere. Klokken er tolv, og det eneste der er liv i inde i Liseberg er springvandet, som er et ægte vandorgel.
Her er vi - trætte og rig på oplevelser - ved udgangen til Liseberg. Dagen derpå - der var ikke meget liv i Simone. Men det er nu et fænomen som ikke er ukendt - Simone er altis morgensløv.
Der er dog ALTID tid til at sætte håret. Efter vi havde checket ud fra hotellet, tog vi en sporvogn ned i staden, hvor vi skulle finde et stort indkøbecenter.
Emilie var frisk som en havørn, mens der stadig ikke var helt fyret op under Simone. Det gik da meget let. Vi skulle lige finde ud af sporvogns-systemet, men da det var på plads kørte vi lige ned midt i Gøteborg centrum.
Nu stod vi så uden for Scandinaviens største indkøbscenter. Nu er der jo mange der kalder sig store - men det her var KÆMPE STORT. I Sverige har man da fundet ud af at turister gerne vil shoppe om søndagen. Hele byen var åben fra 11 til 18 - det kunne man lære noget af i Herning, hvor byen er død fra lørdag middag til mandag morgen.
Og lige indenfor døren var den fedeste skobutik..... Check lige det her ud - der er søndag formiddag kl. 12:00.
Det eneste der ikke er åbent er Systembolaget. Man kan ikke købe sig en flaske vin eller en øl med hjem. Der er dog ikke noget i vejen for at drikke en øl på barer og restauranter. Den unge knøs kunne faktisk godt synge - have hele repertoiret med fra The Eagles - og det lød rigtig pænt.
Mens pigerne powershoppede - gik Jann en tur i byen, der var fyld med mennesker. Prøv engang at gå en tur i gågaden i Herning en søndag eftermiddag - du møder måske én der lufter hund - det er alt. For bare 69 svenske kr. (60 danske) kunne vi spise alt det pizza, salat og kød vi ville - det var i orden og billigt.
Fra Nordstan tog vi sporvognin lige ned til Stena terminalen - det var superlet og let at finde rundt efter lidt startvanskeligheder. På færgen blev der skrevet pæne ord om alle veninderne i den personlige venindebog som ingen må læse i.
Ikke så snart vi var kommet ombord skulle Nina telefonere. Kira havde ringet, og så skulle mor lige høre hvad hun ville :-) Storm over kattegat - der var 1-2 meter høje bøljer. Vi har lavet en lille video sekvens, der viser omfanget af blæsevejret. Se den her.
En af de "triste" ting ved at ens børn bliver stor er, at de ikke længere er så afhængige af sine forældre. Det er dog dejligt, at Simone stadig vil putte ved sin far, når der skal hygges og slappes af. Så er vi i Frederikshavn. På vejen over fra Sverige blev vejret bedre og bedre. Vi forlod Sverige i øs-pøs regnvejr og ankom til Frederikshavn i solskin. - det var jo ikke så skidt.
Derfor var det store smil fundet frem på vej ud af færgen. Efter vi havde hentet Sascha i hundepensionen, gik turen ud til Søs og Jens, hvor vi sagde pænt tak for lån af Emilie. Onkel Mussi var på besøg (i baggrunden). Han skulle lige checke vores nye bil.
RETUR